صنایع غذایی و بسته بندی

این وبلاگ به منظور ثبت مقالات در زمینه ماشین آلات صنایع غذایی و ماشین آلات بسته بندی ایجاد گردیده است

صنایع غذایی و بسته بندی

این وبلاگ به منظور ثبت مقالات در زمینه ماشین آلات صنایع غذایی و ماشین آلات بسته بندی ایجاد گردیده است

  • ۰
  • ۰

-1دستگاه پخت چند طبقه ایی ‏

این نوع دستگاه پخت از زمانهای قدیم بوجود آمده و تا به امروز رو به تکامل بوده است . دراین نوع دستگاه پخت تعدادی دستگاه پخت بصورت ‏طبقه رویهم گذاشته می ‏شوند . از جمله مزایای این نوع دستگاه پخت نسبت به انواع دیگر صرفه جوئی در مکان و جا ، ‏انتقال حرارت زیاد و سریع، پرکردن دستگاه پخت بصورت نیمه ‏اتوماتیک و صرفه جوئی در هزینه ها است . حرارت در ‏این نوع دستگاه پخت می تواند از طریق الکتریسیته نیز تامین گردد . متداولترین دستگاه پخت چند ‏طبقه ای نوع گازی یا گازوئیلی ‏است . در اینجا دونوع سیستم انتقال حرارت در دستگاه پخت قابل تفکیک است . یکی دوران دادن هوای داغ و ‏دیگری دوران ‏دادن گاز، درسیستم اول هوای آتمسفر بگردش درمی آید، در حالیکه در سیستم دوم هوای اتمسفر ساکن است.‏

در سیستم دوران هوای داغ صرفه جو ئی در مصرف مواد سوختی، استفاده صحیح از انتشار حرارت و انتفال ‏زیاد حرارت در تمام دستگاه پخت از ‏جمله محاسن این سیستم محسوب می شود و یکسان بودن شرایط تمام دستگاههای پخت به لحاظ ‏گرما و بخار و اینکه باید برنامه پخت بسیار ‏دقیق اجرا شود ازجمله معایب آن محسوب می شود . در صورتیکه از ‏سیستم دوران استفاده شود، امکان مسدودشدن کانالها در اثر ‏دوده بستن و انتقال به حرارت وجود دارد که این نکته ‏نیز ازجمله معایب این روش است. ‏

‏2- دستگاه پختطبقه ای با پایه متحرک ‏

این نوع دستگاه پخت شبیه دستگاه پخت چند طبقه ای است . در سطح کوچکی می توان فضای پخت زیادی را بوجود آورد. در این ‏نوع دستگاه پخت محصول پخت یا ‏خمیر روی طبقات فلزی قرار می گیرد . بدنه یا چارچوب فلزی که بصورت طبقات ‏هستند و خمیر روی آنها قرار گرفته براحتی به اطاق ‏تخمیر هدایت می شود . فاصله طبقات بستگی به نوع ‏محصول پخت دارد . بعنوان مثال برای نان بروتشن حدود 8 سانتیمتر و در سایر ‏‏12 سانتیمتر یا بیشتر است . ‏چنانچه سطح یا فضای پخت حدود 3 متر مربع و طبقات - نانها حدود 17 حدود 20 عدد باشند گنجایش ‏این نوعدستگاه پخت ‏حدود 1000 عدد بروتشن است . این تعداد بروتشن در یک مرحله پخت می شوند . بنابراین ملاحظه می شود که ‏در این ‏نوع دستگاه پخت با وجود مکان کوچک ف ضای پخت وسیعی در اختیار داریم . بنابراین تولید زیاد دستگاه پخت با توجه به ‏فضای کم اشغال شده، تولید ‏پیوسته نان و استفاده از انرژی در بالاترین حد ممکن ازمحاسن این نوع دستگاه پخت است . اما ‏درصورت استفاده از این نوع دستگاه پختپوسته نان بصورت ‏مطلوب و ایده آل تشکیل نمی شود واین مسئله از معایب این ‏نوع دستگاه پخت است. ‏

‏3- اتوفر ( با سیستم دورانی ) ‏

اتوفر درسال 1910 بوجود آمد . دستگاه پختی است که بطور مرتب و بدون وقفه کار می کند، خمیر روی صفحات ‏مخصوص که بصورت حرکت ‏پاندولی درنوسان است قرار گرفته و از آنجا به درون فضای پخت هدایت می شود ‏‏. این صفحات بصورت متوالی پروتخلیه شده و پس از ‏طی مسیر دورانی خود، وارد فضای داخلی دستگاه پخت می شوند. ‏

درقسمت فوقانی دستگاه پخت ، چانه ها با بخار مرطوب می شوند . بطور کلی ظرفیت این دستگاه پخت بسیار بالا بوده و برای ‏واحدهای تولیدی بزرگ ‏مناسب است . اندازه و ظرفیت این نوعدستگاه پخت متغیر بوده و می تواند در هر ساعت تا ‏‏15000 بروتشن را پخت نماید. منبع حرارتی این نوع ‏ دستگاه پخت می تواند گاز، گازوئیل ، الکتریسیته و یا ذغال سنگ ‏باشد. ‏

‏4-دستگاه پخت تونلی ‏

نان یا محصول پخت روی تسمه یا باندی که طول آن تا 30 متر می رسد . حمل شده و از فضای داخلی دستگاه پخت که ‏حرارت آن در قسمتهائی ‏قابل تنظیم است، عبور می کند، سرعت تماس یا نقاله دستگاه پخت را می توان تغیر داد و براین ‏اساس مدت زمان پخت را تنظیم نمود . حرارت ‏ دستگاه پخت از طریق الکتریسیته و یا گاز و گازوئیل تامین می شود . در ‏بعضی دستگاههای پخت تونلی حرارت غیر مستقیم بوده و بر اساس سیستم ‏هوای داغ ، گرما به درون فضای داخلی پخت ‏فرستاد ه می شود. محصول پخت یا نان ابتدا حرارت زیادی دیده و به مرور حرارت کمتری ‏را متحمل می شود . ‏

‏ 5- دستگاه پختکشوئی ‏

دستگاه پخت کشوئی شبیه دستگاه پخت چند طبقه ای است با این تفاوت که در دستگاه پخت چند طبقه ای نان پخته شده بوسیله پارو خارج شده، ‏در حالیکه در این ‏نوع دستگاه پختسطح پخت که چانه ها را در بر می گیرد . بصورت ریل خارج شده و چانه ها روی آن ‏قرار گرفته و هنگامیکه نان آماده شد مجد ‏داً صفحه یا از قسمت جلو یا از عقب خارج شده و نان آماده شده به برون ‏هدایت می شود . ضمناً، جهت تعادل و تنظیم حرارت د ‏رقسمت های مختلف دستگاه پخت ، در یچه هائی تعبیه گردیده است . ‏از نظر بازده این دستگاه پخت در حد متوسطی است. بطور کلی دستگاه پخت کشوئی در برخی ‏جها ت شبیه دستگاه پخت تونلی است . در ‏ دستگاه پخت تونلی چانه ها و نان پخته شده مرتباً به جلو رانده شده ودر حال حرکتند در حالیکه در این نوع دستگاه پخت ‏چانه ها در ‏هنگام پخت ثابت هستند .‏

دستگاه پخت

  • ۹۵/۰۹/۰۹
  • برفاب برفاب

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی